Aktuális

Lezuhant egy vitorlázó repülőgép, meghalt a pilóta

Motor nélküli vitorlázó repülőgép zuhant le Nyíregyházán, a gépben ülő ember a helyszínen meghalt. Büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálják a lezuhant repülőgép ügyét.

Lezuhant egy vitorlázó repülőgép Nyíregyházán szombaton, a pilóta meghalt – közölte a katasztrófavédelem. A balesetben egy 48 éves püspökladányi férfi vesztette életét, aki  a Nyíregyházi Légisport Egyesület tagja volt.

Ez is érdekelhet Megnézem

A baleset 13 óra 45 perckor történt, de a körülmények, illetve a baleset oka még nem ismert. A vitorlázógép egy wellness-szállodának, borkereskedésnek és öltönyháznak is otthont adó szolgáltatóház oldalsó bejárata mellett, a kapubejáró közelében zuhant le. A roncsok a Tokaj felé, illetve a repülőtérre vezető, forgalmas Rákóczi utcától 20-30 méterre, a telephely udvarában szóródtak szét.

Lezuhant egy vitorlázó repülőgép, meghalt a pilóta
Lezuhant egy vitorlázó repülőgép, meghalt a pilóta
Lezuhant egy vitorlázó repülőgép, meghalt a pilóta

Fotók: police.hu

A gépben ülő embert, aki a helyszínen meghalt, a mentők és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók emelték ki a roncsból. Más nem sérült meg a baleset során. A műszaki mentési munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai irányítják a helyszínen. 

UPDATE: Megkezdte a nyíregyházi vitorlázórepülőgép-baleset vizsgálatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezete. Az NFM tájékoztatása szerint a szakmai vizsgálat nem a vétkesség vagy a felelősség megállapítására irányul, célja a baleset okainak feltárása, a későbbi hasonló események megelőzése. Arról, hogy meddig tart a vizsgálat, egyelőre nem volt információja a tárcának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top