Aktuális

Harmadával kevesebb az eper idén

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara adatai szerint idén legalább harmadával kevesebb eper érik, mint tavaly. Az április havazás és fagyok ugyanis jócskán károsították az ültetvényeket.

Már korábban jelezték, pocsék lehet az idei eperszezon. Mindez bebizonyosodni látszik, ugyanis már tudható, hogy legalább 30 százalékkal kevesebb eper terem az áprilisi havazás és fagykárok miatt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatása szerint az eper legfőbb hazai termőterülete Bács-Kiskun és Pest megye. Nagyobb termőterületek találhatók még Bács-Kiskun, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron megye egyes részein.

Bács-Kiskun és Pest megyében a téli hideg és a tavaszi fagyok elvitték a termények ötödét, óriási károkat okozva a szabadföldi eperültetvényekben. Ennek ellenére kisebb mennyiségben már a napokban a piacokra kerül a hazai eper. Az üvegházi és fóliás gyümölcsöt néhány hete már kínálják a boltokban és a piacokon.

Harmadával kevesebb idén az eper
Harmadával kevesebb idén az eper

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top