Aktuális

Rekordösszeget költöttek szerencsejátékra tavaly Magyarországon

Rekordösszeget költöttek tavaly szerencsejátékra Magyarországon, a piac játékbevétele megközelítette a 420 milliárd forintot. Mégis kevés milliárd folyt be a költségvetésbe.

A Magyar Nemzet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) évkönyve alapján arról ír, hogy a költségvetésbe 34,4 milliárd forint jutott a szerencsejátékból származó összbevételből, ami 2001 óta a leggyengébb adat. Ez azért lehet elsőre meglepő, mert egyébként pedig tavaly rekordösszeget költöttek az emberek szerencsejátékra: pontosan 420 milliárd forintot.

A parlament 2012-ben a kaszinók területére korlátozta a pénznyerő automaták működését – emlékeztet a lap –, a magyar lakosság játékszenvedélye azonban nem csökkent, és a korlátozás ellenére is folyamatosan nőttek a bevételek.

Évente egymilliónál is több látogató keresi fel a kaszinókat, amelyek közül az első kategóriásoknak kötelező pénznyerő automatákat üzemeltetniük.

A kaszinók – amelyek működését 2013-ban koncesszióhoz kötötték – egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az átalakuló szerencsejáték-piacból, részesedésük 2007 óta kis híján megháromszorozódott, 2016-ra megközelítette a 29 milliárd forintot, miközben befizetett játékadójuk lényegében nem változott. A Magyar Nemzet szerint ténylegesen befizetett adójuk alig haladta meg a 3 milliárd forintot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top