Aktuális

Megújul az Örs vezér terén a P+R-parkoló

Felújítják az Örs vezér téri P+R-parkolót Budapesten, ezért az a jövő hétfőtől kezdve várhatóan szeptemberig nem lesz használható.

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint május 22-től a meglévő parkoló átépítésével elkezdődik a felújítás és a bővítés, aminek köszönhetően a jelenlegi 104-ről 265-re nő a parkolóhelyek száma. A munkálatok idejére viszont jövőhét hétfőtől lezárják a parkoló teljes területét.

A közlemény szerint az Örs vezér tere déli oldalán, a Fehér út mellett található autóbusz-végállomás mögötti, már meglévő P+R-parkoló, valamint az attól déli irányban elhelyezkedő, jelenleg kihasználatlan terület beépítésével egy új parkolót alakítanak ki.

A várakozóhelyen belül, a metró végállomásához a lehető legközelebb elhelyezve, a bicikliseknek 40 férőhelyes fedett B+R-parkolót is létrehoznak. A munkálatok során a parkoló szilárd burkolatot kap, megújul a közvilágítás, valamint a zöldfelületek is a parkolóállások közé ültetett fáknak köszönhetően.

A megújult parkolót egy 2010-es közgyűlési rendelet alapján díjfizetés ellenében lehet majd igénybe venni: 6 és 22 óra között alkalmanként egy vonaljegy áráért, 22 és 6 óra között pedig megkezdett óránként 105 forintért lehet majd parkolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top