Megújul az Örs vezér terén a P+R-parkoló

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Felújítják az Örs vezér téri P+R-parkolót Budapesten, ezért az a jövő hétfőtől kezdve várhatóan szeptemberig nem lesz használható.
2017. 05. 18. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint május 22-től a meglévő parkoló átépítésével elkezdődik a felújítás és a bővítés, aminek köszönhetően a jelenlegi 104-ről 265-re nő a parkolóhelyek száma. A munkálatok idejére viszont jövőhét hétfőtől lezárják a parkoló teljes területét.

A közlemény szerint az Örs vezér tere déli oldalán, a Fehér út mellett található autóbusz-végállomás mögötti, már meglévő P+R-parkoló, valamint az attól déli irányban elhelyezkedő, jelenleg kihasználatlan terület beépítésével egy új parkolót alakítanak ki.

A várakozóhelyen belül, a metró végállomásához a lehető legközelebb elhelyezve, a bicikliseknek 40 férőhelyes fedett B+R-parkolót is létrehoznak. A munkálatok során a parkoló szilárd burkolatot kap, megújul a közvilágítás, valamint a zöldfelületek is a parkolóállások közé ültetett fáknak köszönhetően.

A megújult parkolót egy 2010-es közgyűlési rendelet alapján díjfizetés ellenében lehet majd igénybe venni: 6 és 22 óra között alkalmanként egy vonaljegy áráért, 22 és 6 óra között pedig megkezdett óránként 105 forintért lehet majd parkolni.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus