Majdnem ölt a fidget spinner nevű gyerekjáték

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Az autista és figyelemzavaros gyerekek számára kifejlesztett játék leköti a kicsik figyelmét, így segíthet nekik koncentrálni és enyhíteni a stresszt – írtuk korábban. Úgy látszik azonban, hogy a fidget spinner veszélyes is lehet, például majdnem megölt egy kislányt Texasban.
2017. 05. 18. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Egy texasi kislány torkán akadt a gyerekek között mostanában nagyon népszerű, a stressz levezetésére állítólag tökéletesen alkalmas pörgettyű, a fidget spinner egyik acél golyóscsapágya – írja a CNN.

Az apró kütyü egy tenyérben tartható szerkezet, amelyet hüvelyk- és mutatóujjunk között fogva pörgethetünk, ezzel segítve – a fejlesztői között található gyógypedagógusok szerint – a koncentrációt, és a szorongás kezelését. Azzal azonban a készítők, úgy látszik, nem számoltak, hogy a fidget spinner veszélyes is lehet, Kelly Rose Joniec texasi anya gyereke ugyanis majdnem megfulladt az egyenesen a szájába repülő acéldarabtól, ami vélhetően az eszköz pörgetése közben esett ki.

Szerencsére a gyerek most már jól van, a kislány nyelőcsövébe szorult csapágyat endoszkópos életmentő műtéttel tudták csak kiszedni.

A játék népszerűségét egyébként mi sem mutatja jobban, mint hogy a jelen pillanatban az egyik legnagyobb tinikedvenc, a Stranger Things sorozat sztárja, Finn Wolfhard is ezzel nyomul az Instán:
 
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus