Aktuális

Ez történik ma, Galla Miklós születésnapján

Budapesten csütörtök reggel 05:06-kor kel fel a Nap, és 20:14-kor nyugszik. Galla Miklós szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. V. 18.

A mai napon:

1514-ben Dózsa György, a keresztes had vezére Cegléden kiáltványt bocsát ki, melyben az egész jobbágyságot felkelésre szólítja. 1521-ben a magyar–török háború (1521–26) kezdete: I. Szulejmán hadat üzen II. Lajosnak. 1959-ben Galla Miklós szülinapja.  1980-ban kitör a Mount Saint Helens vulkán és ezzel 57 ember halálát, továbbá 3 milliárd dolláros kárt okoz. 1990-ben rehabilitálják Mindszenty József bíboros-hercegprímást. 1990-ben Theo Waigel és Walter Romberg aláírják a német-német államszerződést a gazdasági, társadalmi és monetáris egyesülésről.

Ez történik ma, Galla Miklós születésnapján

A nap mottója:

Az igazán jó rejtvény lényege: racionális világunkban, tisztán racionális eszközökkel képes biztosítani számunkra ezt a kis mindennapi misztikus élményt.

Mérő László

Névnap:             

Május tizennyolcadika Alexandra, Erik, Alicia, Blandina, Bódog, Erika, Erős, Hanga, Klaudia, Szandra, Toszka és Xandra napja.

Május tizennyolcadikán született:

Galla Miklós humorista, Sandra énekesnő és Lackfi János költő

Időjárás:

Túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A Dunántúlon a délkeleti, déli, keletebbre az északkeleti, északi szél élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a csütörtöki horoszkóp: “egy régi találkozásnak most lesz meg az eredménye. Ma eszébe jutsz valakinek, méghozzá akkor, amikor egy fontos posztról vagy egy nagy lehetőségről van szó”.

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top