Aktuális

Összetört sírkövek hevernek Csongrádnál a vízparton

Sírköveket borított valaki a csongrádi Serházzugi holtág egy szakaszára, a látvány megrázó. Egyesek szerint sírkőlerakónak használni a vízpartot érzéketlen cselekedet, mások szerint egyenesen kegyeletsértés.

A csongrádiak nem örülnek a holtág partján kialakult látványnak; a Délmagyar beszámolója szerint a sírkövek nem mindegyike töredezett szét, vannak épségben megmaradtak is köztük, amelyeken pontosan kivehető az elhunytak neve, születési dátuma, vagy hogy ki hány évet élt. 

A lap úgy tudja, hogy a Serházzugi holtág tulajdonosa Domokos István vállalkozó, aki viszont a laptól értesült arról, hogy a partot sírkövek borítják. Azt mondta, feltehetőleg a partot igyekezett valaki a saját ízlése szerint változtatni, ilyet azonban nem szabad csinálni, hiszen a holtág, így a partja is magántulajdonban van.

A Délmagyar egyelőre nem tudja, hogy ki vitte a partra a sírköveket és miért, ahogy azt sem, hogy a csongrádi temetőből származnak-e egyáltalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top