Aktuális

Ez a két hős magyar rendőrnő megmentett egy embert – fotó

Két ferencvárosi rendőrnő élesztett újra egy férfit április 23-án este. Gyors reagálásuknak és a hibátlan elsősegélynyújtásnak köszönheti életét az 50 éves ember.

Pánikot nem ismertek, higgadt viselkedéssel mentették meg a férfit a talpra­esett rendőrnők – írja a rendőrség honlapja. “Gépkocsizó járőrként dolgoztunk április 23-án. Egy Drégely utcai lakáshoz küldtek minket” – mesélte Jüngling Szabina őrmester, a IX. Kerületi Rendőrkapitányság járőre.

Az őrmesterek. Fotó: André Ildikó / Police.hu
Az őrmesterek. Fotó: André Ildikó / Police.hu

Berta Klaudia őrmesterrel mentünk a címre, mivel egy férfi rosszullétéről tettek bejelentést. A lakásban az élettársa fogadott, aki a konyha felé irányított minket. A férfi eszméletlenül feküdt a földön, megtudtuk, nyugtatókat fogyasztott, amit alkohollal kísért le. Amíg Klaudia mentőt kért, ellenőriztem az életfunkciókat, de légzést és vérkeringést nem tapasztaltam. Megkezdtem a szívmasszázst. Kis idő múltán visszatért a keringése, felköhögött, majd mire a mentő kiérkezett, magához tért. A férfit kórházba vitték” – mondta Jüngling őrmester. Hozzátette: nemrég a Boráros téren próbált újraéleszteni egy férfit, sajnos akkor nem járt sikerrel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top