Aktuális

Tíz röszkei határrendészt vettek őrizetbe vesztegetés miatt

Hivatali vesztegetés elfogadása miatt vettek őrizetbe több, a Röszkei Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészt. Az ügyészség tíz ember esetében indítványozta, hogy rendeljék el az előzetes letartóztatást.

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Keresztes Imre főügyész azt írta, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult nyomozás adatai szerint a röszkei határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészek rendszeresen kértek és fogadtak el a Magyarország területéről kilépő, illetve ide belépő külföldi állampolgároktól jogtalan előnyért készpénzt, amelynek összege alkalmanként változó volt.

A gyanúsítottak beosztotti állománykategóriába tartoznak, vezető beosztású vagy tiszti rendfokozatú rendőr nincs köztük. A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn és kedden a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével számos helyszínen tartott házkutatást, ezek során nagy összegű készpénzt, forintot és valutát foglalt le. 

A főügyészség 32 rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként, közülük többen beismerték a vesztegetés vádját. Az ügyben 10 rendőrt vettek őrizetbe, az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatásukat, amiről a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa még szerdán dönt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top