Aktuális

Sétányt neveznek el Göncz Árpádról Szegeden

A szegedi Bölcsészettudományi Kar és a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) között húzódó sétányt Göncz Árpádról nevezik el, az ünnepélyes avatás május 23-án lesz.

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a 2016. május 30-i ülésén hozott határozatával támogatta a sétány Göncz Árpádról való elnevezését. Az egykori köztársasági elnök nemcsak ’56-os forradalmár, politikus, író és műfordító volt, de komoly kötődései vannak Szeged városához is: az itteni Bölcsészettudományi Kar Angol Tanszékének fordító- és tolmácsképzését ő alapította meg.

A Göncz Árpád sétány ünnepélyes avatását 2017. május 26-án, pénteken, 13 órai kezdettel tartják, amelyen Szajbély Mihály professzor, az SZTE Bölcsészettudományi Karának dékánja mond köszöntőt. Továbbá Szabó Gábor professzor, akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Szőnyi György Endre, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának professzora mond ünnepi beszédet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top