Aktuális

Halálos sebet kapott a Fehér Hölgy

Halálosan megsebesítették az amerikai Yellowstone Nemzeti Park leghíresebb és legkedveltebb sarki farkasát. A nemzeti park mellett egy állatvédő egyesület is több ezer dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki a sokakat felháborító ügyben.

A fehér hölgyként emlegetett nőstény állatot április 11-én találták meg kirándulók lőtt sebbel a park Montana állam területére eső részén, és a fehér bundájú farkast, fajának pompás példányát súlyos sérülése miatt el kellett altatni.

A nemzeti park a múlt héten 5000 dollár (1,4 millió forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a park “egyik legfelismerhetőbb és a látogatók által leginkább keresett” sarki farkasának megsebzőjét, egy montanai állatvédő egyesület, a Wolves of the Rockies pedig hétfőn ajánlott fel további 5500 dollár (1,54 millió forint) nyomravezetői díjat. Az állatvédők szerint kétség sem fér ahhoz, hogy vadász pusztította el a zsákmányállatok utáni hajszában riválisnak tekintett ragadozót. A montanai csoport véget akar vetni annak, hogy egyes vadászok saját kényük-kedvük szerint folytassanak “vadgazdálkodást”.

A lelőtt 12 éves farkas egyike volt a Yellowstone Nemzeti Parkban élő három sarki farkasnak. A Montana, Idaho és Wyoming államok határán elterülő nemzeti parkban 1995-ben honosították meg újra a farkasokat, amelyekből napjainkban mintegy 100 példány él a park területén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top