Állami szerveket is megtámadott a zsarolóvírus

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Közel ötven állami szervezet pár száz eszközét fertőzte meg a napokban a Wanna Cry zsarolóvírus Magyarországon. A Kormányzati Eseménykezelő Központ nem számít további nagy számú támadásra a közeljövőben.
2017. 05. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Negyvenöt állami szervezet esett áldozatul a napokban a Wanna Cry zsarolóvírusnak Magyarországon, ahol mindössze néhány száz eszközt fertőzött meg a kártékony program, de csak néhány esetben járt sikerrel. A Kormányzati Eseménykezelő Központ nem számít a közeljövőben további nagyszámú fertőzésre egészen addig, amíg a támadók a zsarolóvírus forráskódján nem változtatnak. 

Az állami szervek a zsarolóvírus támadásairól a Nemzeti Kibervédelmi Intézetet értesíthetik, amely honlapján rendszeresen frissíti az információkat, és az ügyfélköre részére technikai tanácsadást is nyújt. Amit nem tud: visszaállítani a titkosított adatokat. 

A Wanna Cry-jal és a hozzá hasonló zsarolóvírusokkal egy egész cikkben foglalkoztunk, és igyekeztünk tanácsot adni a megelőzéshez. A legjobb módszer az adatok napi biztonsági mentése felhőbe vagy egy külső, fizikai meghajtóra. Mindenekelőtt pedig óvatosan kell kezelni minden olyan e-mailt, amely gyanús feladótól érkezett, vagy gyanús csatolmányt tartalmaz.

 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus