Aktuális

Holnap tárgyalják a holokauszttagadó Horst Mahler átadásának ügyét

Magyarországon kért politikai menedékjogot a Németországból, a börtönbüntetése elől menekülő szélsőjobbos Horst Mahler, egykori szélsőbalos terrorista. Balszerencséjére már Sopronban elkapták, szerdán lesz az átadási tárgyalása.

Holnapra tűzte ki a Fővárosi Törvényszék a Németországban körözött és Sopronban elfogott Horst Mahler átadási ügyének tárgyalását – derül ki a törvényszék MTI-nek kedden küldött válaszából.

A német hatóság által körözött 81 éves férfit hétfőn kora délután vették őrizetbe a soproni rendőrök. 

A berlini Tageszeitung című lap számolt be arról hétfőn az ügyészségre hivatkozva, hogy a Vörös Hadsereg Frakció (RAF) szélsőbaloldali terrorista csoport egykori alapítóját, aki később szélsőjobboldali, holokauszttagadó nézeteket tett magáévá, Magyarországon elfogták.

A holokauszt megtörténtének tagadása miatt Mahlert 2009-ben Németországban tíz év börtönre ítélték, de aztán 2015-ben büntetését cukorbetegsége miatt felfüggesztettre módosították. Idén azonban az év elején Mahlernek újra be kellett volna vonulnia a börtönbe, ezért szökött meg, és próbált menedékjogot kérni Magyarországon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top