Aktuális

Sikkasztott a tanár egy budapesti iskolában

A botrány kirobbanásakor a tanár fizetett szabadságra vonult.

Gyanús körülmények között nyoma veszett az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium diákjait támogató alapítvány pénzének, ami nagyrészt a szülők támogatásából jött össze – tudta meg a HVG.

A valószínűleg többmilliós nagyságrendű összeget a lap forrásai szerint szerint az iskola egyik tanára, az alapítványi pénzeket kezelő K. András nyúlta le, aki az ügy kipattanását követően rögvest fizetett szabadságra ment, és a tanév végéig már nem is tér vissza.

Az iskolában értekezletet tartottak az ügyről, majd titoktartási nyilatkozatot írattak alá a tanárokkal, hogy nem beszélhetnek az elhangzottakról. A botrány mégis kitört. 

A lap érdeklődésére a BRFK is megerősítette, hogy az alapítvány feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.

K. András nyilatkozatot ígért a HVG-nek, végül azonban mégsem szólalt meg. Az iskola igazgatója azonban azt mondta a lapnak, hogy a tanár visszavitte a pénzt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top