Aktuális

Ez történik ma, Cate Blanchett születésnapján

Budapesten vasárnap reggel 05:12-kor kel fel a Nap, és 20:08-kor nyugszik. Cate Blanchett szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. V. 14.

A mai napon:

1940-ben a német Luftwaffe tévedésből Rotterdam lakónegyedei ellen intéz légitámadást. Az áldozatok száma 900, melyet a holland külügyminisztérium kommunikációjában propagandacélból 30.000-re növel. 1948-ban kikiáltják Izrael Államot. 1951-ben a Magyar Állami Népi Együttes első bemutatója a Városi Színházban. 1955-ben megalakul a Varsói Szerződés. 1969-ben Cate Blanchett szülinapja. 1973-ban fellövik a Skylabot, az USA első űrállomását. Ekkor használják utoljára a Saturn–5 rakétákat.

Ez történik ma, Cate Blanchett születésnapján

A nap mottója:

Ha egy társadalom beteg, s úgy fest, meg fog halni, akkor én olyan indíttatást érzek magamban, hogy azt a keveset, amire képes vagyok, megtegyem megmentése érdekében.

John Christopher

Névnap:             

Május tizennegyedike Bonifác, Aglája, Bekény, Gemma, Gyöngy, Korália, Korall, Násfa, Ompoly és Paszkália napja.

Május tizennegyedikén született:

Tim Roth színész, Cate Blanchett színésznő és Mark Zuckerberg feltaláló

Időjárás:

A többórás napsütés mellett nyugaton erősebb, keleten gyengébb gomolyfelhő-képződés várható. A Dunántúlon szórványosan, másutt helyenként valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűeknek ezt mondja a vasárnapi horoszkóp: “ne csinálj botrányt vagy jelenetet, de terjeszd az igazságot”.

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top