Aktuális

Rengeteg értéket hagyunk az államra

Ingatlanokat, bútort, autót, ékszert örököl a magyar állam minden évben. 100-ból 4 magyar ír végrendeletet halála előtt.

Ha valaki nem ír végrendeletet, és nincs törvényes örököse, jog szerint a vagyona az államra száll. Ez magyarázza, hogy az utóbbi években is rengeteg magáningatlant, autót, ékszereket, bútorokat és más vagyontárgyakat hagytak a magyar államra.

A Pénzcentrum megkereste a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt (MNV), hogy megtudják, mennyi pénzt hagytak rájuk az elhunyt polgárok. Erre vonatkozóan az MNV nem tudott válaszolni. Azt viszont elárulták, hogy 2014 és 2016 között összesen 5980 ingatlannal lett gazdagabb az állam, és több mint 20 ezer ingóságot örökölt. Ezenkívül 453 járművet is az államra hagytak.

Az ingatlanokat és más vagyontárgyakat rendszerint elektronikus árverési rendszerükön keresztül értékesítik. Szerzői jogokkal is rendelkeznek: leggyakrabban Déry Tibor és Gazdag Erzsi művei felhasználásának engedélyezése miatt fordulnak az MNV-hez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top