Aktuális

A rendőrség azt hitte, hogy csak viccel a megerőszakolt kislány

Ne viccelődj – mondta az ügyeletes rendőr annak a 10 éves kislánynak, aki segítséget próbált kérni a hatóságoktól, miután egy férif szexuálisan bántalmazta őt. Az ügyeletes ahelyett, hogy a gyerek szavait komolyan vette volna, bontotta a vonalat.

Május 3-án este, Tvrdošínban egy 35 éves férfi megerőszakolt egy 10 éves kislányt. A férfi piros Skodájával lelassított az éppen hazafelé sétáló gyerek mellett, és felajánlotta neki, hogy hazaviszi. A kislány elfogadta az ajánlatot, csakhogy a sofőr nem haza vitte őt, hanem egy félreeső parkolóban állt meg, és tapogatni kezdte áldozatát.

“A kislány ellenállt, emiatt a gyanúsított többször megütötte őt, majd szexuálisan bántalmazta. Áldozatát ezután kirakta a kocsiból, és elhajtott a helyszínről” – idézi Jana Balogová rendőrségi szóvivőt a Paraméter.sk.

A lap azt is hozzáteszi, hogy a szörnyűn történet ezzel nem ért véget, ugyanis a nyomozás során kiderült, hogy a 10 éves kislány azonnal hívta a 158-as segélyhívó számot, hogy segítséget kérjen a rendőrségtől, ám a telefont kezelő ügyeletes egyszerűen nem hitt neki.

“Ne viccelődj”  mondta a kétségbeesett kislánynak a rendőr, majd bontotta a vonalat. Az ügyeletest emiatt később ugyan felelősségre vonták, de büntetésének részleteiről nem tudni többet. A gyerek végül egy közeli társasházba menekült, és egy ottani lakó segített neki. A lakó ismét telefonált a rendőröknek, hatóságok végre komolyan vették az esetet.

Elkapták az erőszak elkövetőjét

A 10 éves kislány támadóját 24 órán belül sikerült rendőrkézre keríteni. A 35 éves, tvrdošíni Marek  aki lengyel feleségével egy csecsemőkorú gyereket nevel  vizsgálati fogságba került. Nemi erőszak miatt helyezik hamarosan vád alá, 7-től 15 évig tartó börtönbüntetésre számíthat.

Áldozatát jelenleg kórházban ápolják  sérülései nem súlyosak, de még mindig a szörnyű történések hatása alatt van, és nem szívesen kommunikál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top