Aktuális

Érettségi 2017: a koszinusztétellel kell megbirkózniuk a diákoknak

Átlagos nehézségű az idei középszintű matekérettségi első, rövid feladatokból álló része – mondja a szaktanár. A diákoknak leginkább a koszinusztételtől és a valószínűségszámítástól kell tartaniuk.

A középszintű matekérettségi első, rövid feladatokat tartalmazó részében általában alappéldákat kell megoldani, most is ilyeneket kaptak a vizsgázók – mondta egy eduline-nak nyilatkozó szaktanár. Az oktató szerint átlagos nehézségű a feladatsor, amelyben ugyanazok a témakörök szerepelnek, mint az előző években, így például vannak logikai feladatok, logaritmus, gráf, sorozat, valószínűségszámítás. A szaktanár kiemeli, hogy a középszinten vizsgázóknak legfeljebb a valószínűségszámítás és a koszinusztétel okozhat nehézséget – előbbi a tapasztalatok szerint az érettségizők egy részének nem megy elég jól.

A középszintű matekérettségi első része 10-12 feladatból áll, ezek megoldására a diákoknak 45 perc áll a rendelkezésükre. Ha az idő letelt, a tanár összeszedi a feladatokat, és azonnal kiosztja az érettségi második részét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top