Aktuális

Így úszta meg a büntetést a szabálytalanul parkoló autós

Megkökkentően egyszerű módszerrel úszta meg a büntetést a Budapesten szabálytalanul parkoló autós. Kivételes helyzetben jól jöhet a módszer, bár tanácsosabb szabályosan parkolni.

10 ezer forintos büntetést úszott meg a DAS jogsegélyszolgálat egyik ügyfele. Az autós Budapesten a megállni és várakozni tilos jelzőtábla ellenére leállította a járművet, amely miatt helyszíni bírsággal büntették. A DAS azt javasolta az autósnak, ne fizesse ki a büntetést, mert ebben az esetben szabálysértési eljárást indít ellene a rendőrség.

Az eljárás során a rendőrségnek ki kell derítenie a szabálytalan parkolás elkövetőjének személyét, ugyanis a várakozás szabályainak megsértése esetén nem a gépjármű üzembentartója vállalja okvetlenül a felelősséget. Az autó tulajdonosa megtagadhatja a vallomástételt arra hivatkozva, hogy sem önmagára, sem közeli hozzátartozójára nem köteles terhelő nyilatkozatot tenni.

A szabálytalanul parkoló autós elfogadta a javaslatot, és visszautasította a vallomástételt a rendőrségi eljárás során, így azt elkövető híján megszüntették – írja a Napi.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top