Aktuális

Senkinek nem kellenek a csődbe ment Ulpius-ház könyvei

Több mint 100 milliót engedett az árból a csődbe ment könyvbirodalom felszámolását végző cég.

Újra megpróbálja eladni a felszámolás alá került Ulpius-ház Könyvkiadó könyvkészletének szerzői jogi szempontból tiszta részét a felszámoló cég: a csomag kikiáltási ára nettó 92,86 millió forint, több mint 100 millióval kevesebb, mint az első próbálkozáskor – írja hétfői számában a Világgazdaság.    

A 111.610 könyvből álló csomagot először közvetlenül a karácsonyi vásár előtt dobta piacra az Absolventum Kft. 195 millió forintos irányárral, de akkor nem akadt jelentkező. Április elején eredménytelenül zárult a következő kísérlet is a mostanival egyező kikiáltási áron, akkor ugyan több érdeklődő is volt, de csak egy érvénytelen ajánlat érkezett.

A könyvkészlet jogilag nem tiszta felét papírhulladékként kell értékesítenie a felszámolónak, ha ugyanis könyvként adná el, szerzőijog-bitorlást követne el.

A Kepets András érdekeltségébe tartozó, 2013-ban még másfél milliárdos forgalmat produkáló Ulpius-ház váratlanul menekült csődbe, felszámolása tavaly február óta tart. A cég mintegy egymilliárd forint adósságot hagyott hátra, a fizetésképtelenség bejelentésekor még 400 millióra becsülték a készletek kiárusításából elérhető bevételt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top