Aktuális

Jósnőnek hazudta magát a tolvaj

Trükkös módszerrel zsebelte ki áldozatát egy háromtagú bűnbanda a Nyugatinál.

2016. november 25-én a késő délutáni órákban egy háromtagú bűnbanda tagjai Budapesten, a Nyugati pályaudvar főbejáratánál figyelték az embereket, illetve jóslás ürügyén leszólítottak több járókelőt is.

Egy közeli dohányboltnál a banda fiatalabbik nőtagja megszólított egy férfit, és azért, hogy a figyelmét elterelje, felajánlotta, hogy jósol neki. Ezalatt idősebb nő társa a sértett mellé lépett, és annak nadrágzsebéből kivette a férfi pár ezer forint készpénzét, majd azt a jósnőt eljátszó vádlott hátratett kezébe adta, aki azt ezután a kabátujjába rejtette. Mindeközben férfi társuk a cselekményüket figyeléssel segítette.

A sértett azonban észrevette, hogy eltűnt a pénze, amiért rögvest számon is kérte a vádlottakat, akik először tagadták a lopást. A rendőrség értesítésére irányuló közlés után azonban a “jósnő” a kabátja ujjából elővette a társa által eltulajdonított bankjegyeket, és a sértettnek visszaadta.

A vádlottak cselekményét a Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei végig figyelemmel kísérték, így a vádlottakat tetten érték, és a helyszínen elfogták.

A három elkövetővel szemben a kerületi ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat A 29 éves nő többszörös visszaesőként követte el a lopást, és férfi társa is visszaeső elkövetőnek minősül.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top