Aktuális

Ez történik ma, David Attenborough születésnapján

Budapesten hétfőn reggel 05:22-kor kel fel a Nap, és 19:58-kor nyugszik. David Attenborough szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. V. 8.

Ezen a napon:

1654-ben Magdeburgban Otto von Guericke német tudós bemutatja nyolclovas kísérletét a légüres tér és a légnyomás bizonyítására. 1886-ban a Georgia állambeli Atlantában Dr. John Smith Pemberton kikeveri az első Coca-Colát. 1926-ban David Attenborough születésnapja.

Ez történik ma, David Attenborough születésnapján

A nap mottója:

A földi élet jövője attól függ, hogy képesek vagyunk-e cselekedni. Sokan egyénileg is megtesznek minden tőlük telhetőt, ám valódi sikert csak akkor érhetünk el, ha gyökeres változások mennek végbe a társadalomban, a gazdaságban és a politikában.

David Attenborough

Névnap:             

Május nyolcadika Mihály, Stella, Acsád, Akács, Arzéniusz, Géza, Győző, Iduna, Ottokár, Ulla napja.

Május nyolcadikán született:

David Attenborough természetfilmes és Enrique Iglesias zenész

Időjárás:

A Dunántúlon a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, máshol napközben fokozatosan csökken a felhőzet. Szórványosan alakul ki zápor. Az északnyugati szelet erős, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Napi horoszkóp:

Bika jegyűek számára ezt mondja a hétfői horoszkóp: “úgy tűnik, hogy ma azt gondolod: neked kell mindenki helyett felelősséget vállalnod.

Ha csak egy elbaltázott ajándék van is a családban, te már azonnal intézkedni akarsz”. A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top