Aktuális

Hófehér kismajmok születtek Veszprémben – fotó

Egy hónapon belül két zászlósfarkú kolobusszal gazdagodott a veszprémi állatkert. A kismajmok remekül érzik magukat a nyolctagú csapatban.

Két zászlósfarkú kolobusz is világra jött a veszprémi állatkertben a közelmúltban. Az egyik kölyök április 8-án, a másik pedig május elsején született, mindkét kolobuszbébi jól érzi magát – adta hírül honlapján az állatkert. A kolobuszok vagy más néven gerezák Közép-Afrika egyenlítői területein, elsősorban bambusz- és esőerdőkben élnek.

Forrás: Veszprémi Állatkert
Forrás: Veszprémi Állatkert

A veszprémi állatkertbe először 2012-ben érkeztek zászlósfarkú kolobuszok a hollandiai emmeni állatkertből, az idén tavaszi szaporulattal együtt már nyolctagúra nőtt csapatuk.

Minden kis zászlósfarkú kolobusz születése remek hírnek számít, hiszen feltűnő megjelenése száz évvel ezelőtt csaknem a faj vesztét okozta. 2016-ban világszerte mindössze 47 zászlósfarkú kolobusz született fogságban. Idén márciusban, Nyíregyházán is világra jött egy fehér majmocska.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top