Aktuális

Négy nap után mentették ki a lavina fogságából

Három óráig tartott az argentin Natalia Martínez megmentése Kanada legmagasabb hegyéről. Lavina, nagyon erős szél, borzasztó hideg és hóvihar tette próbára napokon át a hegyen ragadt mászót.

Natalia Martínez az 5959 méter magas Logan-hegyen ragadt, amikor hétfőn földrengés következtében lavina terítette be azt az oldalt, ahol a hegymászó felfelé akart haladni. Mivel a leomló hótömeg bizonytalanná tette a mozgását a hegyen, a 37 éves Martínez kénytelen volt sátrat verni a mínusz 20 fokos hidegben úgy, hogy közben körülötte hóvihar tombolt és a szél óránkénti 140 kilométeres sebességgel fújt. Ilyen körülmények között ételt melegíteni és az ivás céljából havat olvasztani sem tudott a hegyen, emiatt teljesen legyengült.

Csak négy nappal később, pénteken tudták a légi mentők, összesen három óra alatt, lehozni az egyébként tapasztalt hegymászót, akivel egészen addig rádión tartották a kapcsolatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top