Aktuális

Esernyőnek álcázta a fegyvereit, de elkapták a rendőrök – videó

A Terrorelhárítási Központ feljelentése alapján robbanóanyaggal vagy robbanószerrel visszaélés, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt folytat nyomozást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Terrorelhárítási Központ felderítési tevékenysége során kiderült, hogy K. Dániel engedély nélkül lőfegyvereket, illetve robbanóanyagot gyárt egy általa rendszeresen használt pincehelyi ingatlan területén. Az ingatlanhoz több mellékhelyiség is tartozik, a gyanú szerint itt próbálta ki a férfi a birtokában lévő illegális lőfegyvereket.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége május 3-án elfogta K. Dánielt, és átadta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak – írja a police.hu.

A helyszínen a rendőrök – az elsődleges szakértői vélemény alapján – 25 db éleslőszert, 22-es kaliberű álcázott fegyvereket és HMTD típusú robbanóanyagot találtak. K. Dániel a fegyverek álcázása érdekében esernyők nyelébe építette bele az emberélet kioltására is alkalmas szerkezeteket.

A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata a robbanóanyagot felrobbantotta, tekintettel annak instabil állapotára. K. Dánielt őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top