Aktuális

Többen is feljelentették a bedőlt Alexandra-csoportot

Az egykori könyvbirodalom ügyeiben több nyomozás is zajlik.

Nem marad következmények nélkül a pécsi Matyi Dezső cégbirodalmának, az Alexandra-csoportnak az egész könyvpiacot megrázó összeomlása. Az ügyben eddig hét bűncselekmény alapos gyanúja miatt indult büntetőeljárás, egyelőre ismeretlen tettes ellen – értesült a Magyar Idők.

A lap úgy tudja, hogy tavaly ősszel Matyi Dezső felkérte a PD Consulting Kft.-t a könyvbirodalom megmentésére, de például a vállalkozó érdekeltségébe tartozó egyik cég, a Rainbow Kft. átvilágításakor kapásból 240 millió forintos hiányt tártak fel. Mindeközben a cég a hiányzó, mintegy negyedmilliárd forintot évi öt százalék kamatra kölcsönadta.

A válságkezelő olyan iratokat is talált, melyekből kiderült, hogy Rainbow Kft. és a Könyvbazár Kft. nevében lejárt határidejű, értéktelen sportutalványokat vásároltak, és ezekre hivatkozva vettek ki a cégből 1,436 milliárd forintot.

Feljelentés született amiatt is, hogy a Rainbow Kft. és a Könyvbazár Kft. informatikai rendszerét kezelő vállalkozás nem adta ki a PD Consultingnak a rendszerekhez való hozzáférést, emiatt pedig a válságkezelők átmenetileg nem tudták folytatni a cégek átvilágítását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top