Aktuális

Kamionnal népszerűsítik a 150 éves Magyar Postát

Alapításának 150. évfordulóját ünnepli ebben az évben a Magyar Posta, amit jubileumi bélyegekkel és mozgó postamúzeummal tesz emlékezetessé a vállalat.

Idén százötven éve, 1867. május 1-jén, az osztrák–magyar kiegyezés után jött létre az önálló Magyar Királyi Posta. Az eltelt 150 évet új bélyegek kibocsátásával, múzeumi kiállításokkal, kulturális rendezvényekkel ünnepli az intézmény. 

Forrás: posta.hu
Forrás: posta.hu

A jubileum alkalmából a Magyar Posta egy hat bélyegből álló sorozatot hozott forgalomba, amely a postai járművek “evolúcióját” mutatja be, a bélyegívből 60 ezer példányt nyomnak. Készült egy postatörténeti bélyegsorozat is, mely 5, 10, 30, 100, 200 és 300 forintos darabokból áll, és jellegzetes postai eszközöket mutat be. A bélyegújdonságokat mától forgalmazza a posta.

Forrás: posta.hu

Forrás: posta.hu

A Postamúzeum időszakos kiállítással készült a jubileumi emlékévre, amihez egy 18 tonnás kamiont is berendeztek, amely az országot járja majd az évforduló alkalmából.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top