Aktuális

Botrányok kísérték eddig a gödi gyermekotthon igazgatóját

Egyre csak dagad a botrány a gödi gyermekotthon körül. Az Abcúg most az intézmény igazgatójáról, Lantosné Berkesi Juditról írt egy átfogó anyagot. A cikkből kiderül, hogy az igazgatót abból a pilisvörösvári speciális otthonból helyezték át Gödre, ahol évek óta súlyos gondok vannak.

A pilisvörösvári Napsugár Speciális Otthon igazgatója volt korábban Lantosné Berkesi Judit, akit azonnali hatállyal felmentettek a gödi Topház Speciális Otthon vezetése alól. Lantosnét novemberben helyezték át a hírekben egyre többször negatív színben szereplő intézmény éléről a gödi otthonba, amelyről az Index három éve még teljesen jókat írt.

Lantosné pilisvörösvári ténykedése alatt egy volt dolgozó azzal fordult az ombudsmani hivatalhoz, hogy két éjszakás nővér jut 112 lakóra, nem megfelelőek a higiéniás körülmények, a betegek pedig ótvarosak és rühösek. 

Két évvel ezelőtt az atv.hu-nak a pilisvörösvári otthon dolgozói arról beszéltek, hogy mióta Lantosné Berkesi Judit 2013-ban másodszor az intézmény vezetője lett, sorra mondanak fel az alkalmazottak. Azt mondták, a vezetőség visszaél a helyzetével, például az adományruhák nagy részét kiválogatják maguknak, miközben az ápoltaknak nincs elég váltóruhájuk. Emiatt fenntartói vizsgálatot rendeltek el az otthonban, de Nyitrai Imre helyettes államtitkár szerint “az intézményvezetői intézkedések jogszerűek és szabályszerűek voltak”.

Az Abcúg írásából nem derül ki, hogy mikor romlottak el a dolgok a gödi intézményben. Az eddigi információk alapján nem világos, hogy ha az Index-riport idején még minden rendben volt, mikor romolhatott el minden a gödi otthonban. Ha az igazgatóváltáshoz van köze, az azt jelenti, hogy néhány hónap elég volt a változáshoz. A másik lehetőség, hogy az igazán problémás részeket az Index munkatársai elől is elrejtették.

További részletek az Abcúg.hu-n.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top