Aktuális

Nem engedte fel a buszra a vak férfit és kutyáját – megbírságolták

Megbírságolta a román rendőrség azt a buszsofőrt, aki Târgu Frumos városban nem engedett fel az általa vezetett járműre egy látássérült férfit és vakvezető kutyáját.

A 37 éves, Petrică nevű, vak férfi a Târgu Frumosból Nagyszebenbe tartó mikrobuszra váltott jegyet. A jármű vezetője azonban nem engedte fel a buszra a vakvezető kutyával együtt utazó látássérült embert, sőt, a speciálisan kiképzett labradort bántalmazta is – olvasható a Transindexen.

Petrică kihívta a rendőrséget, de a helyszínre érkező rendőr nem csinált semmit. Végül a vak férfi és kutyája egy 3 órával később induló járattal utazott el, majd a férfi a Facebookon írta meg az esetet, innen terjedt el a hír.

A rendőrség ezek után megbírságolta a sofőrt “a társadalmi együttélési normák megszegése miatt”. A busz vezetője további büntetésre is számíthat, mert az Országos Diszkriminációellenes Tanács is vizsgálódni kezdett az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top