Aktuális

13 évet kapott a kamaraerdei gyilkos ápoló

Egy idős embert megölt, egy másikat pedig megpróbált megölni a harmincas éveiben járó ápoló.

13 év fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt az ápolót, aki két évvel ezelőtt megölt egy beteget egy kamaraerdei idősek otthonában. A férfit a fegyházbüntetésen felül tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, foglalkozását pedig soha többé nem folytathatja – értesült a 24.hu.

A férfi 2014 áprilisától a budapesti Kamaraerdei úton lévő idősek otthonában dolgozott ápolói és gondozói munkakörben. Ekkor már évek óta folyamatos gyógyszeres kezelés alatt állt, erről azonban az intézményben nem tudtak, az orvosi alkalmassági vizsgálaton ugyanis elhallgatta.

2015 májusában magánéleti problémák miatt a férfi munkaidő után, illetve szabadnapjain rendszeresen, nagy mennyiségben fogyasztott alkoholt, miközben folytatta a gyógyszerek szedését is.

2015. augusztus 4-én férfi munka közben hirtelen erős ölési késztetést érzett. Ennek hatására az intenzív osztály egyik kórtermében az egyik ágyban fekvő, 71 éves, legyengült fizikai állapotban lévő nőhöz lépett, kivette a feje alól a párnát és azt a sértett arcába szorította azért, hogy megfojtsa. Az idős nő azonban kiabálni kezdett, ezért a vádlott – tartva attól, hogy az emeleten dolgozó ápolótársa a kiabálásra felfigyelhet – felhagyott fojtogatással, a párnát visszatette a sértett feje alá, és kiment a kórteremből.

Nem sokkal később azonban az ápoló bement egy másik kórterembe azért, hogy az ott ágyban fekvő 83 éves, állapotánál fogva bármilyen támadás elhárítására, illetve ellenállás kifejtésére képtelen idős nőt megölje. Először egy párnát szorította a sértett arcához, majd megfojtotta az idős, magatehetetlen nőt. Ezután az életfunkciók ellenőrzésével megbizonyosodott arról, hogy a sértett meghalt, majd elhagyta a kórtermet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top