Aktuális

1 éve nincs áram a törökszentmiklósi állatmenhelyen

Még mindig áram nélkül dolgoznak a törökszentmiklósi állatmenhelyen. Egyelőre nem tudni, mikor oldódik meg a probléma.

Csaknem egy éve nincs áram a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány telephelyén, tavaly júliusban egy szomszédos telken dolgozó munkagép véletlenül elvágta a villanyvezetéket – írja a szoljon.hu.

Ez is érdekelhet Megnézem

Mint az elnök elmondta, télen a víz és az étel megfagyott, egy 60 literes üstben melegítettek. Ráadásul sötét is volt reggel és este, így elemlámpa mellett kellett elvégezni a munkákat. “Most az ételmaradékokat vagy azonnal meg tudjuk etetni a kutyákkal, vagy másnap már dobhatjuk ki. Nem tudjuk hol tárolni, áram nélkül a hűtőszekrény sem működik” – mondta Klaudia. 

Mivel az ezer négyzetméteres telek a város tulajdona, és ipari területen áll, az önkormányzatnak hamarosan szüksége lenne rá, hogy saját céljaira tudja használni. Türelmi időt is adtak az alapítványnak, és segítettek kiválasztani a megfelelő területet is, nem messze a jelenlegitől. A dupla akkora terület azonban közművesítetlen, és nincs körbekerítve, betonalap is kellene. Az alapítvány kiszámolta, hogy még a legegyszerűbb fajta kerítés is kétmillió forintba kerülne, nekik azonban sem erre, sem pedig a közművesítésre nincs pénzük.

Jelenleg mind az önkormányzat, mind az alapítvány keresi a megoldást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top