Aktuális

Meghalt a világ legjobb hegymászója, Üli Steck

A Svájci Gépként emlegetett hegymászó a Mount Everest egyik jeges lejtőjéről zuhant le. Egy eddig csak egyszer mászott útvonalon próbált feljutni a csúcsra.

Üli Steck a világ legjobb hegymászója volt: ő mászta meg először szólóban az Annapurnát, több gyorsasági rekordot is tart az Alpokban, 2015-ben pedig 61 nap alatt megmászta az Alpok összes 400 méternél magasabb csúcsát. 2009-ben és 2014-ben is megkapta a hegymászás Oscarját, a Piolet D’Or-t.

Steck most a Mount Everestet vette célba: egy eddig mindössze egyszer mászott útvonalon szerette volna elérni a csúcsot, hogy aztán egy szintén csak egyszer mászott útvonalon, a déli csúcsot érintve térjen vissza az alaptáborba. Tenzing Sherpa társaságában indult a Khumbu jégesés felé, amikor a baleset érte.

Meghalt a világ legjobb hegymászója, Üli Steck

A hírek szerint kicsúszott, és lezuhant a Mount Everest egyik jeges lejtőjén. Holttestét egy hattagú mentőalakulat találta meg vasárnap reggel, nem sokkal a baleset után – számolt be a The Himalayan Times.

Olvass még többet a hegymászókról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top