Aktuális

Újszülöttet vásárolt magának, évekre börtönbe mehet

A 35 éves nő a gyanú szerint először terhesnek hazudta magát, majd az olasz törvényeket megsértve vett magának egy babát.

A 35 éves olasz nő, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, a rendőrségnek bevallotta, hogy családját egy, a neten vásárolt latexműhassal tévesztette meg. Miközben a családdal elhitette hogy állapotos, a kétségbeesett nő alkut kötött egy román kismamával, hogy megveszi tőle gyermekét. 20 ezer eurót ajánlott a kislányért – írja a BBC.

A 25 éves román kismama nem árulta el vevőjének, hogy egy mali férfi ejtette teherbe. Mikor kiderült, hogy a kisálny félvér, az olasz nő megpróbálta visszaadni az újszülöttet. Mint kiderült, tettét nem rasszista indíték motiválta, azért nem akarta befogadni a félvér kislányt, mert félt, hogy nem tudja kimagyarázni a kislány bőrszínét a családja előtt.

Újszülöttet vásárolt magának, évekre börtönbe mehet

A hatóságok egyébként már februárban felfigyeltek az olasz nőre, aki akkor arról érdeklődött, hogyan tudna regisztrálni egy otthon szült gyereket. Mikor végül mégsem ment be regisztrálni, a hatóságok riasztották a rendőrséget. A nyomozók a kislányra biológiai édesapjánál találtak rá, és állami gondozásba vették. Édesanyját, az olasz nőt és a marokkói közvetítőt letartóztatták, évekre rács mögé kerülhetnek.

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top