Aktuális

Jogosítvány kenőpénz nélkül? Talán.

Továbbra sem látszik tisztulás a jogosítványszerzés folyamatában. A vizsgabiztosok továbbra is kényük-kedvük szerint buktatnak, és elvárják a kenőpénzt a forgalmi vizsgán. Persze van, aki direkt így keres oktatót az interneten.

Köztudott, hogy a jogosítványszerzés az egyik legfertőzöttebb terület a korrupció tekintetében. Nyílt titok a vizsgabiztosok tarifája, akik el is várják a pluszpénzt. Az Index.hu idevonatkozó fórumában több bejegyzés is szemléletesen leírja, hogy is működik mindez. A bejegyzések között az Átlátszó Blog válogatott.

“A fiam ma végre levizsgázott vezetésből, harmadszor. Mikor elkezdte, mondta nekem, hogy fizetni szoktak, én elámultam, és mondtam, hogy szó sem lehet erről, te »rendesen« fogsz levizsgázni. Kétszer próbálta meg, nem sikerült, teljesen kikészült, szidta magát, hogy milyen béna… stb. Most harmadszor azt mondta, megpróbálja és fizet, már túl akar lenni az egészen. Persze ma sikerült, és mindenki nagyon kedves volt vele! Hányok ettől az országtól! Már most egy fiatalnak is evvel kell szembesülnie, hogy itt minden csak úgy megy, ha pénzt adsz?”

“Kényük, kedvük szerint buktatnak, 4–5. alkalomra tudsz csak levizsgázni, mert persze a pénzről szól.”

“Már én is két sikertelen forgalmin vagyok túl, és szerintem komoly gondok vannak ezzel a dologgal. Halomra buktatják az embereket és ezzel a páv-val riogatják őket, ami csakis és kizárólag itt Magyarországon létezik, sehol máshol. Ez a forgalmi vizsga minősítő lap meg úgy ahogy van, vicclapba illik, ezt akárki megállapítja, akinek már egy minimális rálátása kialakult az autóvezetésre. Nyugati országokban én úgy tudom kamerás felvétel is készül a vizsgáról, hogy az emberek tudják bizonyítani ha ok nélkül buktatták meg őket.”

És a másik oldal:

“Olyan oktatót keresek, aki hajlandó megoldani 100 százalékosan »sikeres« vizsgát. :)” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top