Aktuális

Átverték a nénit, másodszorra a néni verte át a csalókat

Négy személlyel szemben is vádat emeltek két időskorú nő ellen elkövetett rablás miatt.

A két vádlott bűntársai segítségével időskorúakat tévesztett meg azért, hogy tőlük készpénzt és ékszereket szerezzenek meg. A harmadrendű vádlott taxisofőr, a negyedrendű vádlott pedig régiség- és ékszerkereskedő.

2016. május 19-én a késő esti órákban a vádlottak fent említett társa telefonon felhívta az időskorú sértettet, és azt állította neki, hogy ő a fia, és autóbalesetet szenvedett. A sértett közölte a csalóval, hogy a pénze le van kötve, ezért csak az arany karkötőjét tudja odaadni. A telefonáló azt mondta neki, hogy egy barátját küldi az értékért. Ezt követően a másodrendű vádlott egy taxisofőr ismerősük, az ügy harmadrendű vádlottja által vezetett gépkocsival megjelent a sértett I. kerületi lakóhelyén, ahol átvette tőle az arany ékszerét és 30 ezer forint készpénzt. Az arany ékszert másnap értékesítették a negyedrendű vádlottnak, a bűncselekménnyel okozott kár 200 ezer forint.

Ez is érdekelhet Megnézem

A telefonáló csaló egy nappal később ismét felhívta a sértettet azért, hogy a lekötött pénzét is megszerezzék, az időskorú nő azonban időközben megtudta, hogy a fia valójában nem szenvedett balesetet, így amellett, hogy ígéretet tett a pénz átadására, egyúttal értesítette a rendőrséget. A pénzért ismét a másodrendű vádlott ment, akit a rendőrök a pénz átadásakor elfogtak, az őt aznap is a helyszínre fuvarozó taxis társa azonban elmenekült, őt később fogták el a rendőrök.

Az ügyről részletesebben az ügyészség honlapján lehet olvasni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top