Aktuális

Hatalmas mákjuk volt ezeknek a rókakölyköknek – fotó

Újabb rókás történetet osztott meg az Állatmentő Szolgálat Alapítvány, ezúttal a Noé Állatotthon Alapítvánnyal közösen sikerült megmenteniük négy kis rókát, akiket később visszafogadott az anyjuk.

Egy vízvezető árok tisztításakor kimosott a víz négy kiskutyát, amelyekről hamar kiderült, hogy igazából rókakölykök. A megtalálóik egyből hívták az állatvédőket, a Noé Állatotthont és az Állatmentő Sereget, de addigra már alaposan megsimogatták és megszeretgették a négy rókafit.

A kölyköket dobozba rakták és elindultak velük Budapestre, hogy később egy vadkamerával együtt visszahozzák őket oda, ahol a kotorék volt. Az állatvédők abban reménykedtek, hogy a rókák anyukája visszatér majd a kölykökért.

Így is történt, a doboznyi kölyök kihelyezése után negyven percen belül felbukkant a rókamama, aki feldöntötte a kartondobozt, és új kotorékba költöztette a kicsiket.

A napokban több rókakölyök is feltűnt itt az NLCafé oldalán. Elsőként az elárvult Ropi, akinek a mamája és testvérei eltűntek, és az 5 vásott rókakölyök, akiket az interneten árultak. Sajnos egyikőjük sem volt olyan szerencsés, mint ez a négy, akik újra a mamájukkal lehetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top