Aktuális

Amerikában folytatja Molnár Flóra, Hosszú Katinka legyőzője

Amerikába költözik, és az Alabama Egyetemen folytatja tanulmányait a debreceni úszó országos bajnokság meglepetésembere, Molnár Flóra.

Már a riói olimpia után több amerikai egyetem is megkereste Molnár Flórát egy teljes sportösztöndíj lehetőségével, de ő csak most döntött úgy, hogy elfogadja az egyiket. Hosszas mérlegelés után választása az Alabama Egyetemre esett.

Mint mondja, nem szeretett volna egy akkora klubhoz kerülni, mint például a Florida Gators, ahol számos olimpiai és világbajnok úszó készül fel. Inkább egy kisebb létszámú, de minőségi munkát garantáló műhelyet választott, ahol a legjobbak között lesz.

Molnár Flóra már 2015-ben is legyőzte példaképét, Hosszú Katinkát:

Molnár Flórának a dél-afrikai Jonty Skinner lesz az edzője, aki 100 méter gyorson világcsúcstartó volt, és kiváló szaktekintélye a sprintszámoknak. Flóra a sport mellett a tanulmányait sem hanyagolja el, gyógyszerészként szeretne végezni az Egyesült Államokban.

Molnár Flóra a múlt heti debreceni országos bajnokságon, Hosszú Katinkát is legyőzve 50 méter gyorson, pillangón és mellen arany-, 100 méter gyorson pedig bronzérmet nyert, tavaly a riói olimpián 25. lett 50 méter gyorson

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top