Aktuális

Védd a környezetet – itt üzenhetsz a politikusoknak!

Most online petícióban állhatsz ki te is az élő vidékért, hogy az uniós agrártámogatási rendszer átalakításakor többek között olyan szempontokat is figyelembe vegyenek, mint a természeti sokszínűség vagy a felszín alatti vizek védelme.

2021-ben átalakítják az európai agrártámogatási rendszert, a KAP-ot (Közös agrárpolitika), mert az Európai Unió is felismerte, hogy a jelenlegi rendszer nem tudja elérni kitűzött céljait. A jelenlegi gyakorlat elszennyezi, kimeríti talajainkat és vizeinket, hozzájárul a klímaváltozáshoz, pusztítja tájaink biológiai sokféleségét, ártalmas az egészségünkre.

Május másodikáig bárki elmondhatja véleményét a témáról és kiállhat a környezetért, ha kitölti az Európai Bizottság 34 kérdésből álló társadalmi konzultációs kérdőívét, amiből 5 kérdésre kell megfontoltan válaszolnia. Az öt kérdésről és a lehetséges válaszokról itt olvashatsz bővebben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top