Aktuális

Tucatjával bántalmazzák a BKV dolgozóit

A leggyakrabban a sofőröket éri támadás.

Rendszeresen olvashatunk a hírekben BKV-dolgozókat ért támadásokról, egy bliccelő például gyilkossággal fenyegette meg a 114-es busz sofőrjét a napokban, néhány hete pedig a 6-os villamos Móricz Zsigmond körtéri végállomásán vertek ájultra egy villamosvezetőt.

Az Index által kikért adatok alapján tavaly összesen tizenkét BKV-dolgozót támadtak meg, ebből tizenegyen járművezetők voltak. A támadások száma 2014-ben volt a legmagasabb, akkor huszonhat ilyen eset történt, a legalacsonyabb pedig 2015-ben, amikor összesen tíz.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet tavaly nyáron kért védelmet a sofőröknek: jelezték, hogy vezetőfülkéket és kamerarendszert tartanak szükségesnek a járművezetők elleni támadások megakadályozása érdekében. Októberben a BKV vezetői úgy döntöttek, hogy elfogadják az érdekképviselet javaslatát, és a sofőrök biztonsága érdekében átalakíttatják a fülkéket. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top