Aktuális

Boldogan játszanak egymással a netről mentett rókakölykök – videó

Már biztonságban vannak azok a kis rókák, amiket tegnap szabadított ki közösen több állatmentő szervezet. Ha felcseperedtek, visszakerülnek a természetbe.

Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy eladásra kínált valaki az interneten több rókakölyköt. Mivel a róka védett állat, és minden egyes példány az állam tulajdona, így a kölykök árusítása bűncselekmény. Az állatvédők nem tettek feljelentést a hirdető ellen, mert végig együttműködő volt.

Most az Állatmentő Szolgálat Alapítvány – az Állatmentő Sereg – közkívánatra megosztott egy videót az öt róka testvérről, amik elevenen falnák fel egymást, ha kicsit nagyobbak lennének.

A kis rókákat egy szalmabálban találták, amit éppen szétbontottak. Az állatvédők szerint ilyen esetben jobb otthagyni a kölyköket, mert anyjuk hajnalban egy másik, biztonságosabb kotorékba költözteti őket.

Nem minden mentett róka ilyen szerencsés. Biztos többen emlékeztek Fagyira, a stéghez fagyott rókára. Róla az a hír érkezett ma, hogy összetűzésbe keveredett egy őrkutyával, és az megölte a sokat próbált állatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top