Aktuális

Visszamenne mentőzni a szexuális erőszakkal vádolt ápoló

Amint bizonyítékok hiányában megszüntetik az ellene folytatott eljárást, azonnal szolgálatra jelentkezik a szexuális erőszakkal megvádolt mentőápoló. Ügyvédje és ő is biztosak abban, hogy a férfinak nem kell bíróság elé állnia.

Öt hónapja tart Sz. Mózes és kollégája ellen a nyomozás, akiket egy tini lány azzal vádolt meg, hogy miközben a budai gyermekotthonból a Péterfy Sándor utcai kórházba szállították, a két mentős szexuális ajánlatot tettek neki, és gumikesztyűben végigtapogatták.

Az öt hónap alatt azonban nem találtak ezt alátámasztó bizonyítékot, és Sz.Mózes, valamint ügyvédje abban bízik, hogy május 10-ig már nem is fognak. Az ügyvéd, Féja András a Blikknek elmondta, hogy természetesen felkészülnek arra az eshetőségre is, hogy netán meghosszabbítják a nyomozást, vagy a rendőrség vádemelési javaslattal átadja a papírokat az ügyészségnek, de ők inkább bizakodók, hiszen nemrég megszüntették a mentősök esetében a lakhelyelhagyási tilalmat is, ami jó jelnek számít. “Amennyiben kimondják ügyfelem ártatlanságát, első dolga lesz, hogy jelentkezzen az Országos Mentőszolgálatnál, hiszen továbbra is csakis mentőként tudja elképzelni az életét” – tolmácsolta Sz. Mózes szavait az ügyvéd.

Azt még fontolgatják, hogy ha kimondják a mentősök ártatlanságát, akkor indítsanak-e büntető vagy polgári pert a lány ellen, amiért mást hamisan vádol bűncselekmény elkövetésével. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top