Aktuális

300 forintos órabérért gyártják Kínában Ivanka Trump divatmárkáját

A Washington Post azt írja, hogy Ivanka Trump saját divatmárkájának darabjai egy olyan kínai gyárban készülnek, ahol a dolgozókat a törvényesen megengedettnél is több túlórára kényszerítik, irgalmatlanul kevés óradíjért.

A cikkből az nem derül ki, hogy helyileg pontosan hol működik ez a gyár Kínában, így egyelőre azt sem tudni, hogy a foglalkoztatók megszegik-e azzal a törvényt, hogy a 80 alkalmazottal működő gyár munkásai óránként 1 dollárt, azaz – jelenlegi árfolyamra átszámítva – kevesebb, mint 300 forintot keresnek.

300 forintos munkabérért gyártják Kínában Ivanka Trump divatmárkáját

 Az Ivanka Trump saját nevével fémjelzett ruháit gyártó kínai üzem és az amerikai elnök lánya között még van egy közbeékelt vállalat, a G-III Apparel Group. Ez a megrendelő, ez tervezi meg és gyártatja le a kollekciókat, a 158 dolláros ruhákat és a 79 dolláros blúzokat Ivanka Trump számára 2012 óta. A G-III ázsiai üzemében más külföldi márka számára (például a Tommy Hilfigernek vagy a Calvin Kleinnak) is készülnek ruhák, a Washington Post állítása szerint a dolgozók heti 60 órában robotolnak, és hetente kicsivel több mint 62 dollárt keresnek.

A lap megemlíti az amerikai Fair Labor Association (FLA) munkajogi egyesület jelentését, amely szerint G-III Apparel Group gyárában legalább tucatszor megsértették az ENSZ által jóváhagyott, nemzetközi munkaügyi normákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top