Aktuális

Ocean’s Eleven-t játszott, de csak chipsre volt elég

Hat hónap börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve az a férfi, aki elvitt egy adománygyűjtő perselyt a hajdúdorogi görög katolikus székesegyházból, és a benne talált pénzből alkoholt és chipset vásárolt.

A Hajdúböszörményi Járásbíróságon ma tárgyalták R. F. ügyét, aki március harmadikán ellopta a hajdúdorogi székesegyház egyik adománygyűjtő perselyét, amit felfeszített, és a benne talált majdnem háromezer forintot elköltötte.

A tényállás szerint R. F. egy padon ücsörgött, amikor kitalálta, hogyan juthat némi pénzhez. Mivel rendelkezett helyismerettel, tudta, hogy melyik ajtón kell bemenni a székesegyházba, hogy a leghamarabb a persely közelébe kerüljön. Szerencséjére a templomban nem volt senki, de a perselyt ott nem tudta kinyitni, ezért azt magával vitte, majd később felfeszítette. A benne talált 2750 forintnyi aprópénzből sört és bort, a gyerekeinek üdítőt és chipset vásárolt.

A bűncselekményt a székesegyház biztonsági kamerái rögzítették, így jutottak a rendőrök végül a nyomára. A férfi megbánta tettét, amit a bíróság enyhítő körülményként értékelt, ezért hat hónap börtönbüntetésre ítélte két évre felfüggesztve, illetve dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt 2750 forint vagyonelkobzásra is ítélte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top