Aktuális

TEK-eseket hívtak a szegedi adjunktusra

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán adjunktusként dolgozó Braunitzer Gábort azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól, miután az egyetem laborában a riasztópisztolyát tisztogatta. Az oktatónak van fegyvertartási engedélye.

Braunitzer a Délmagyarnak idézte fel az esetet: “Február 23-án a kar egyik laborjában szerettem volna megtisztítani az engedéllyel viselt riasztópisztolyomat. Itt rendelkezésre állnak olyan eszközök, amelyek a tisztításhoz szükségesek: magasnyomású levegő és olajos spray. A tanlaborban ekkor nem voltak hallgatók. Az egyik laborasszisztens adott sprayt. A fegyvert kitáraztam, végig minden szabályt betartva jártam el.”

Ezt követően eltelt néhány nap, majd február 27-én, amikor az adjunktus ebédelni indult, négy TEK-es az útját állta, nem kérdeztek semmit, hanem azonnal leteperték őt a földre. Beszámolója szerint számítógépét, elektronikus adathordozóit és a fegyvert is lefoglalták, de még édesanyja kecskeméti otthonát is átkutatták.

Kiderült, hogy Szabó Gábor, az egyetem rektora tett feljelentést Braunitzer Gábor ellen, mert a laboratóriumban fegyvernek látszó tárgyat tisztított. A férfit még aznap a Szegedi Rendőrkapitányságon tanúként hallgatták ki. Az eljárást lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel való visszaélés miatt indították ismeretlen tettes ellen.

A lap állítása szerint azóta sem gyanúsították meg Braunitzert, aki 2015 decembere óta rendelkezik fegyverviselési engedéllyel. Az egyetemen az adjunktust azonnali hatállyal felmentették, ami miatt a férfi munkaügyi pert indított az intézmény ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top