Aktuális

Interneten árulták a kölyökrókákat

Eladó rókakölykök bukkantak fel egy internetes hirdetésben, ami azért gond, mert a róka védett állat, így a kölykök árusítása bűncselekmény.

Pár napja értesítette egy bejelentő az Állatmentő Szolgálat Alapítványt, hogy valaki kisrókákat árul a Facebook egyik csoportjában. A rókakölykök kimentésére akció indult, a helyi állatvédő szervezetek közösen keresték fel a hirdetőt otthonában, Harkakötönyben.

A hirdető az állatvédőktől tudta meg, hogy a róka védett állat, s emiatt a kölykök árusítása bűncselekmény. Elmondta, hogy a tanyájuk melletti szalmabálába ellett egy róka, amikor szétbontották a bálát, akkor találták meg a kölyköket, öten voltak. Jobb megoldás híján döntöttek az internetes árusítás mellett.

A kisrókák végül a fővárosba kerültek, ahol biztonságban el tudták helyezni őket. A rókaárus ellen nem tettek feljelentést az egyesület munkatársai, hiszen az elkövető mindenben együttműködő volt, és belátta tettének súlyosságát.

baon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top