Aktuális

Magyar diákok nyertek a nemzetközi versenyen

Az Ifjú Fizikusok Osztrák Versenyén 9 ország 16 csapata versenyzett, a magyarok lettek az abszolút elsők.

9 ország 16 csapata versenyzett az Ifjú Fizikusok Osztrák Versenye elnevezésű nemzetközi tornán. Az ausztriai Leobenben rendezett versenyen a magyar csapat rendkívüli szerepléssel az abszolút első helyet szerezte meg – olvasható a csapat közleményében.

Az Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyének feladatai közül kellett kiválasztani három nyílt végű problémát, amelyek megoldásához a versenyzők önálló kutatómunkát folytattak a majdnem fél éves felkészülés során.

A háromfős magyar csapat tagjai Graning Sára (ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, Budapest), Hamilton-Meikle Phyllida Kerstin (Baár-Madas Református Gimnázium, Budapest) és Vavrik Márton (Berzsenyi Dániel Gimnázium, Budapest) voltak. A versenyen elméleti és kísérleti eredményeiket mutatták be a rivális csapatoknak, amelyek egy tudományos vita formájában kritizálták az elhangzottakat. A versenyen nem csupán a nyers tárgyi tudás van a középpontban, legalább annyira fontos a csapatmunka, a jó kommunikációs készség és a kritikus gondolkozás – írja az Index. A felkészítő munkát egyetemi oktatók és fizikatanár szakos hallgatók végezték az ELTE Anyagfizikai Tanszékén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top