Aktuális

Molotov-koktéllal kedveskedett haragosának

Bácsalmás kemény hely, ahol Molotov-koktéllal vesznek elégtételt egymáson korábbi haragosok. A jelenség persze nem általános, mindenesetre kirívó.

Egy korábbi sérelme miatt Molotov-koktélokkal állt bosszút egy 55 éves bácsalmási nő egykori haragosán, akinek szerencsére csak három tujája bánta a feldühödött asszony piromán akcióját, így csupán rongálással vádolja a Bajai Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a bácsalmási nő elhatározta, hogy gázolajjal megtöltött és meggyújtott ruhával betömött üvegeket – Molotov-koktélokat – dob be haragosa udvarára, hogy kárt okozzon neki. A két ember egy korábbi peres ügy miatt állt rossz viszonyban egymással.

Az 55 éves nő 2016. május 9-én két Molotov-koktélt dobott a sértett udvarára, ahol az egyik üveg, bár széttört, de a gázolaj nem gyulladt meg, ellenben a másik üveg kifejtette hatását. Ez a kerítés mellé ültetett tuják közé esett, ahol a meggyulladó gázolaj három tuját lobbantott lángra, illetve megégette  a házba vezető elektromos kábelt.

Az ügyészség szerin a tűz a környezetében lévő épületekre nem jelentett érdemi veszélyt, és közvetlenül emberéletet sem veszélyeztetett. A vádlott a szándékos gyújtogatással a haragosának 66 000 Ft, míg az áramszolgáltatónak 150 000 Ft kárt okozott. A kárösszegek nem térültek meg.

A bűncselekményt beismerő vádlott szabadlábon várja a tárgyalást. A járási ügyészség a szándékosan tüzet okozó nőt két rendbeli rongálás vétségével vádolja, bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top