Aktuális

Felsültek a dunakeszi emberrablók, nyolc év után vádemelés

Nyolc évvel az emberrablás után emeltek vádat az ellen 40 éves férfi ellen, aki két társával elrabolt egy budapesti férfit, hogy megszerezzék a vagyonát.

Akár egy B kategóriás akciófilm is kezdődhetne az alábbi történettel: a környék nagyfiújának tudomására jut, hogy egyik ismerősének üzlettársa rengeteg készpénzt tart otthon. Elhatározzák, hogy megszerzik a vagyont úgy, hogy elrabolják a gazdag ismerőst. Ehhez kisbuszt bérelnek, airsoft fegyvereket és sokkolót szereznek, majd találkozót beszélnek meg a leendő áldozattal.

A gazdag áldozat 2009. október 2-án megjelent a megbeszélt találkozó helyszínén, ahol már várta a rossz fiúk tettestársa, majd megjelentek a bérelt kisbusszal az emberrablók is, akik rátámadtak a két férfira. Eljátszották, hogy mindkettejüket elrabolják, ezért a harmadik emberrabló társai úgy tettek, mintha egy sokkolóval megráznák, ő pedig összeesett. A gazdag férfit összeverték, lesokkolózták, majd összekötözve a bérelt kisbusz csomagtartójába tették harmadik társukkal együtt, aki még mindig az áldozat szerepét játszotta.

 

A kisbusszal a 40 éves férfi Dunakeszi külterületére hajtott. Társával együtt a sértettet az erdős területen egy patakon átívelő hídhoz vitték, elvették tőle az iratait, telefonját és a lakáskulcsait, majd a megkötözött sértettet befektették a híd alá és magára hagyták.

Tudták, hogy a sértett lakásában ott találják majd annak idős édesanyját, ezért őt is el akarták csalni a lakásból a rablás idejére. Viszont míg odaértek a lakáshoz, addig a gúzsba kötött, híd alá rejtett férfi kiszabadult, és telefonon értesítette édesanyját a hívatlan látogatók érkezéséről.

Az ügyészség a tavaly év végén elfogott vádlottat a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja. Két bűntársaival szemben az ügyészség már korábban vádat emelt, őket a bíróság jogerősen – egyiket 8 év, a másikat 7 év – letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top