Aktuális

500 milliós kárt okozott az áprilisi havazás

Megkezték az áprilisi havazás okozta károk felmérését az országban. Az adatok még közel sem véglegesek, de a biztosítók 500 millió forintos nagyságrendű kárösszegre számítanak.

Az elmúlt heti téliesre fordult időjárás miatt hétfőn reggelig közel 4 ezren jelezték kárigényüket a biztosítóknál. Az áprilisi havazás jelentős károkat okozott az épületekben szerte az országban. Hétfőig összességében már meghaladja kárösszeg a 300 millió forintot, de a biztosítók úgy számolnak, a végleges adat elérheti az 500 millió forintot is.

A szélvihar, a felhőszakadás, a beázás és a lehulló hó súlya az ingatlanokban átlagosan 80-85 ezer forint értékű kárt okozott. A legtöbb káreseményt a fővárosból, a Dunántúlról, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyéből jelezték.

A Mabisz adatai szerint 2016 végén 3 millió 122 ezer lakásbiztosítási szerződést kezeltek a biztosítók. A mintegy 4,4 millió magyarországi ingatlant tekintve a lakóingatlanok 72-73 százaléka rendelkezik biztosítással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top