2017. 08. 18. Ilona

Azonosították a férfit, aki este lövöldözött Párizs belvárosában

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Péntek hajnalban a francia ügyészség szerint már azonosították is az előző este lövöldöző férfit, aki Párizs belvárosában megölt egy rendőrt, többeket pedig megsebesített. Az Iszlám Állam szokatlan gyorsasággal jelentkezett, és magára vállalta a merényletet.

François Molins ügyész tudatta, hogy tudják, ki volt a tettes, ellenőrizték a személyazonosságát, de egyelőre nem hozzák nyilvánosságra a nevét, mert még zajlanak házkutatások, és lehet, hogy vannak cinkosai.

A rendőrség az éjszaka folyamán Párizs egyik keleti elővárosában tartott házkutatást egy lakásban, amely a hatóságok feltételezése szerint összefüggésben állhat a történtekkel. Az AP amerikai hírügynökség birtokába jutott rendőrségi dokumentum tanúsága szerint a 39 éves Karim Cheurfi otthonát vizsgálták át Chelles-ben. Cheurfi már volt büntetve, a Le Parisien című lap szerint azért ítélték el, mert 2001-ben megtámadott egy rendőrt.

Azonosították a férfit, aki este lövöldözött Párizs belvárosában

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, amely szokatlan gyorsasággal jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, csütörtökön késő este tudatta: „Abu Juszuf, az Iszlám Állam belga katonája” követte el a merényletet. Francia rendőrségi források csütörtök este arról beszéltek, hogy korábban már szélsőségesként azonosították a későbbi támadót.

François Hollande francia elnök úgy nyilatkozott, hogy a körülmények terrortámadásra utalnak. Bejelentette, hogy péntek reggel összeül a nemzetbiztonsági kabinet.

Egy egyelőre hivatalosan meg nem nevezett elkövető csütörtökön 21 óra után nem sokkal nyitott tüzet egy rendőrbuszra a Diadalív közelében, a Champs-Élysées sugárúton. A merénylőt agyonlőtték. A belügyminisztérium hivatalos tájékoztatása szerint egy rendőr meghalt, két másik pedig súlyosan megsérült. Pierre-Henry Brandet, a belügyminisztérium szóvivője tudatta, hogy a támadó automata fegyvert használt, és kifejezetten a rendőröket vette célba.
 
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus